keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Runebergin muffinsit

Tulevana sunnuntaina on Runebergin päivä. Sen kunniaksi sopii leipoa aiheeseen liittyviä muffareita. Runebergin tortuista nämä eivät ehkä käy matalan rakenteen ansiosta, mutta mihinpä runebergi korkeaa pohjaa kaipaisikaan? Muffinseihin upottaa sopivasti joulusta jääneet piparinjämät ja mantelit.

200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl eli noin 100 g mantelirouhetta
2 dl murustettuja joulupipareita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristeeksi: vadelmahilloa ja kuorrute: 1 dl tomusokeria ja 1 tl vettä.

Sokeri ja voi vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekaan lisätään munat yksitellen ja jatketaan sähkövatkaimella vatkaamista. Loput ainekset sekoitetaan keskenään ja lisätään voi-sokeriseokseen. Taikina lusikoidaan muffinsivuokiin (vuoat täytetään noin puolilleen) ja paistetaan 175 asteessa uunin keskitasossa n. 20 min (alkuperäisen ohjeen mukaan 35 min, mutta siinä ajassa olisi kyllä tullut mustia runebergejä...

Jäähtyneiden muffareiden päälle lusikoidaan hillo ja pursotetaan kuorrutus. Helpoiten toimii ihan niin, että kulhossa tomusokeri ja vesi sekaisin, lusikoidaan pakastepussiin ja leikataan pussin kärkeen reikä pursottamista varten. Valmista tuli!

Tortut voi vielä kostuttaa vesi-punssiseoksella, mutta sehän on ihan kamalan aikuiseen makuun!

Alkuperäinen ohje kotivinkki.fi:stä.

1 kommentti:

EtsiResepti kirjoitti...

Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Etsiresepti
http://www.etsiresepti.fi/