sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kantarellisoppa


Kesä ja alkusyksy ovat olleet sienten puolesta ihan mahtavia. Olen palannut melkein joka päivä koiralenkiltä taskut täynnä kantarellejä. Pussiahan ei voi ottaa mukaan, koska silloin ei löydä sieniä. Taikausko todettiin hölynpölyksi kun mukaan otettu kaupan hedelmäpussi on täyttynyt lenkillä noin puolilleen. Osa sienistä on pakastimessa ja on niitä syötykin aika ahkerasti.

Tein tänään varmaan ekaa kertaa koskaan kantarellikeittoa ja osui kyllä aika nappiin. Ohje löytyi Hesarin ruokatorstaista, eikä sitä muunneltu kuin vaihtamalla kanaliemi kasvisliemeksi ja valkopippuri mustapippuriksi. Kas näin (annos neljälle):

200 g kantarelleja
1 sipuli
50 g voita
5 dl kasvislientä
3 dl kuohukerma
suolaa ja mustapippuria

Sienet pilkotaan ja käännellään pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Sekaan laitetaan voi ja pilkottu sipuli. Kuullotetaan hetki. Sekaan kaadetaan kasvisliemi (5 dl vettä plus kasvisliemikuutio), kuohukerma ja mausteet. Annetaan kiehua hiljalleen puoli tuntia. Lopuksi soseutetaan sauvasekoittimella. Mietin ensin että miksi ihmeessä, mutta oikeasti sopasta tuli tosi kuohkea tällä menetelmällä.

.riikkis

Ei kommentteja: