tiistai 15. heinäkuuta 2008

Kasviscannelonit

Nyt olisi siis aika ensimmäisen reseptin. On näitä jo monta kertaa pitänyt kirjoittaa mutta aina on unohtunut ottaa kuva ruuasta. Niin kyllä unohtui nyttenkin mutta kerrotaampa resepti silti.

Tosiaan kun toinen meistä on kasvissyöjä niin aloitetaan tämmöisellä kasvisreseptillä. Tämäkin sapuska syntyi hiukan sen mukaan mitä kaapista sattui löytymään ja nettiä selaamalla joka on useimien tekemieni ruokieni syntyhistoria. Koska mitään sopivaa ei netistä löytynyt kehittelin tämän itse.

15 kpl pastaputkia
3 kpl porkkanaa
1 kpl sipuli
5 tomaattia
140 g aurajuustoa
1 dl soijarouhetta
5 rkl medium salsaa
valkosipulia
mustapippuria
yrttimauste
1/4 kasvisliemikuutiota

Kastike:
1 prk paseerattua tomaattia (mutti on hyvää)
1 prk raskankermaa 5%
100g juustoraastetta
valkosipulia
mustapippuria
yrttimauste
ripaus suolaa

Aloitin homman keittämällä (5min) desin soijarouhetta 2 desissä vettä ja lisäämällä siihen 1/4 kasvislimikuutiota. Soijaa voisi käyttää enemmänkin mutta olen hiukan kyllästynyt siihen ja diggailen enemmän kasviksista. Tämän jälkeen raastoin porkkanat, pilkoin sipulin ja tomaatin pieniksi kuutioiksi. Tomaateista poistin vain kannan mutta kaiken muun jätin. Saipa niistä hiukan nestettä täytteeseen. Seuraavaksi heitin sipulit pannulle ja kohta perään porkkanat, tomaatit ja valkosipulin. Valkosipuli tässä vaiheessa koska siitä tulee pannulla nin hyvä tuoksu keittiöön. Kun nämä olivat sopivan kypsiä niin murustin mukaan vajaan paketin aurajuustoa ja maustoin nämä salsalla ja mausteilla, sekä lisäsin valmiin soijarouheen. Seos saa hautua pannulla 10 min miedolla lämmöllä ennen kuin ovat valmiita pastaputkiin tungettavaksi.

Tässä samalla kun tein täytettä niin laitoin omaan kattilaan paseeratun tomaatin ja keitin sen ranskankerman ja mausteiden kanssa. Sitä ei välttämättä tarvitsisi keittää mutta mielestäni niin tulee parempi (ja enemmän tiskiä).

Pastaputkien täyttäminen onkin oma hommansa ja ainakin minulla meni siihen sen verran aikaa että uunin olisi voinut laittaa päälle vasta täytön aloittaessa, eikä 20min aikaisemmin kuten itse tein. Täytön tein pienellä lusikalla ja välillä hiukan veistä apuna käyttäen. Aina kun sain putken valmiiksi asetin sen laakeaan uunivuokaan. Vuuan pitää olla sen kokoinen että pastaputket mahtuvat yhteen kerrokseen eikä kuitenkaan tilaa ole niin paljon että päällelaitettava kastike häviä vuuan pohjalle. Kun putket on täytetty ja aseteltu vuokaan niin päälle kaadetaan kastike ja riipottellaa siihen vielä 100g juustoraastetta. Lopuksi koko komeus 200 asteiseen uuniin ja noin 20 minuutin päästä se on valmis. Anna sapuskan kuitenkin vetäytyä vielä 10 min ennen syömistä niin maistuu paremmalta ja saa helpommin vuuasta lautaselle.

Meidän uuni on semmoinen kiertoilmauuni joka on jostain syystä aika ärhäkkä, joten tavisuunissa tarvitsee lämpöä olla ehkä joku 225 ja aikaa menee 30 min. Kannattaa laittaa uunin alatasolle niin ei tummu pinta liian nopeasti.

Tämmöistä tänään ja nyt Pauli poistuu torille kahvittelemaan kesäpäivän ratoksi.

Ei kommentteja: