tiistai 29. heinäkuuta 2008

Kasvispiffit




Tuli tuossa jokin aika sitten tehtyä kasvispihvejä jotka onnistuivat jotenkin todella hyvin ja olivat erittäin maukkaita. No toisaalta mikä vaan on maukasta kun laittaa siihen paketin voimakasta koskenlaskijaa. Nyt tuli otettua kuvakin tästä ruuasta.

No mitäs kaikkea sieltä kaupasta pitikään hakea:
1 keskikokoinen sipuli
3 perunaa
3 pientä porkkanaa

Lanttua semmoinen kohtuullinen kuutio
1 Bataatti, kahden ison perunan kokoinen

100g pakastemaissia

2 sipulinvartta

1 pkt voimakasta koskenlaskijajuustoa

1 dl korppujauhoja

3 munaa

liraus margariinia


Mausteiksi:
3 valkosipulinkynttä
1 oksa tuoretta rosmariinia

10 lehteä tuoretta basilikaa
suolaa

2 rkl teryakikastiketta

mustapippuria

sambal oelek-kastiketta
chilikastiketta

Aloita koko homma rikkomalla munat omaan kulhoonsa ja lisäämällä siihen korppujauhot. Niistä tulee semmoinen sopiva mössö mikä sitoo tuota taikinaa edes jonkin verran, sillä kasvispihvit tuppaa olemaan melko helposti hajoavaa tavaraa.

Toiseen kulhoon raastat perunat, porkkanat, lantun ja bataatin, sekä pilkot pieneksi sipulin ja silpulin varret. Raasteen ei tarvitse olla kovinkaan hienoa ja raastamisen jälkeen kannattaa vielä puristaa raasteesta ylimääräinen neste pois. Kun kaikki on raastettu ja sekoitettu niin lisää vielä maissi ja murustettu koskenlaskija. Lopuksi vielä mukaan mausteet oman maun mukaan sekä tietenkin juokseva margariini ja korppujauho-munamössö. Sekoita nämä huolella, sillä varsinkin juusto tuppaa jäämään helposti könteiksi taikinaan.

Taikinasta tuli muistaakseni n. 13 pihviä jotka sain juuri ja juuri mahdutettua kahdelle pellille, niin että pihvien läpimitta oli 12cm ja paksuutta lähes sentti. Pistä nämä uuniin 175 asteeseen ja anna olla kunnes ovat komian värisiä. 20 min on aika sopiva aika. Pihvejä ei käännetä kesken paiston.

Itse söin näitä ainakin uusien perunoiden kanssa sekä tein niistä iltapalaksi kasvishampurilaisia. Olivat oikein hyviä paahdetun reissarin välissä kun vielä lisäsi sinne muutaman siivun punaleima emmentaalia ja pohjalle mietoa salsaa.

Ei kommentteja: