sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Täydelliset soijapullat



Soijarouhe on terveellistä ja edullista, mutta maistuu puulta... Opiskeluaikoina sitä söi itsensä ihan ulos tomaattimurska-soijarouhekastikkeesta ja pastasta, mutta nyt useita vuosia myöhemmin tomaattikastikkeetkin alkaa taas maistua hyvältä. Tämä Hesarin ruokatorstaista löytynyt ohje on ehdottomasti parasta, mitä olen ikinä soijarouheesta syönyt ja tehnyt. Pullien rakenne on ihan mainio ja intiahenkinen maku superhyvä. Mausteita voi muuten laittaa vähän enemmänkin kuin tuossa ohjeessa on.

Intialaiset soijakoftat

1 1/2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1-2 munaa
1 dl korppujauhoa
2 valkosipulin kynttä
punasipuli
1 rkl öljyä
2 rkl tuoretta korianteria
1 tl garam masalaa
2 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl paprikaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa

paistamiseen öljyä

Kastike:

1 tlk tomaattimurskaa (500g)
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilijauhetta
suolaa
1 banaani

1. Keitä soijarouhetta kasvisliemessä 5 min. Siivilöi liemi pois, mutta ota se talteen. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muna ja korppujauhot. Anna turvota 10 min.
2. Hienonna sipulit. Paista sipuli-ja valkosipulisilppu öljyssä vaaleanruskeaksi.
3. Sekoita soijarouhe, sipuli ja mausteet tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Jos taikinasta tulee liian kiinteää, lisää siihen kasvislientä niin että saat sopivan koostumuksen.
4. Muotoile pyörykät ja paista ne pannulla vähässä lämmössä.
5. Valmista kastike. Kuumenna tomaattimurskaa kattilassa ja lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 min. Tarkista maku ja lisää lopuksi viipaloitu banaani kastikkeeseen. Lisää koftat kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Ripottele päälle tuoretta korianteria. Tarjoa riisin kanssa.

Joitakin huomioita: Tässä pitäjässä korianterinsiemeniä löytyi vain Punnitse&Säästä:stä. Ihmetellä tietenkin voi, mitä tuollainen kauppa edes täällä Härmässä tekee... No sieltä kuitenkin löytyy hyvät valikoimat kaikkia siemeniä ja pähkinöitä ja osittain jopa edullisemmin kuin ruokakaupasta.

Korianteria puolestaa saa tuoreena vain loppuviikosta, kun sitä ilmeisesti toimitetaan tänne aika harvoin. Eräänä maanantaina keksin korvata korianterin tuoreella basilikalla ja täytyy sanoa, että homma toimi ehkä jopa paremmin kuin korianterilla.

. riikkis

4 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Löysin tämän ohjeen sivuiltasi varmaan kolme viikkoa sitten, ja valehtelisinkohan pahasti, jos sanotaan näitä valmistuneen meillä jo ainakin neljä kertaa! :D
kaiken kukkuraksi soijarouhetta tuli tämän myötä kokeiltua ensimmäistä kertaa elämässä.
Illan istujaisiin tehtiin jopa cocktail-pullien kokoisia dipattavia versioita, ja vieraat olivat ihmeissään, jotta mitä nämä hyvät pallerot mahtaa olla :D

Hemuli kirjoitti...

Kokeilin kans äsken ja tuli ihan törkeen hyviä ! Ohjeessa olleita mausteita vaan ei löytynyt omasta kaapista niin piti hieman soveltaa, mutta oli silti hyvää ! Varmasti teen toistekin.

Osaisikohan joku hieman enemmän kokintaitoja omaava sanoa voisiko nuo pihvit tehdä uunissa jos vaikka innostuisi isomman satsin vääntämään ? ..ja kuinkakohan kuumassa uunissa ja miten kauan. :D

P kirjoitti...

Vastaus tulee törkeän myöhässä, mutta tuleepa kuitenkin: mielestäni pihvit kannattaa paistaa pannulla, niin niihin saa sellaisen kivan rapsakan rakenteen. Uunissakin kypsyvät ihan varmasti (200 astetta noin 10-15 min), mutta uskoisin niiden jäävän vähän lötköiksi. Ainakin kasvispihveille käy mun mielestä niin :)

. riikkis

Anonyymi kirjoitti...

Olip kyl toimiva makukoostumus bullissa!