sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Sitruunainen aurajuustolohi ja wasabiperunat



Olen ollut todella laiska tässä blogin tekemisessä, mutta koitan nyt taas ryhdistäytyä. Aloitan sen vaikka lisäämällä tänne tämän sunnuntain sapuskan. Jostain syystä usein sunnuntaisin teemme lohta ja niin teimme tänäänkin. Ohje on kahden hengen annokseen.

Lohi
400-500g lohifilettä
pippuria
suolaa
1/2 sitruuna
yrttimauste
150g aurajuustoa

Laitappa aluksi vaikka se lohi vuokaan ja leikkaa siihen vinosti syviä nahkaan saakka tulevia viiltoja n. 3 sentin välein. Rouhi pinnalle hiukan suolaa ja pippuria sekä yrttimaustetta oman mieliteon mukaan. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja ripottele se lohen päälle. Purista lisäksi puolikkaan sitruunan mehu. Anna lohen maustua kylmässä pari tuntia ennen kuin laitat viipaloidut aurajuustot viiltoihin ja lohen uuniin. 200 astetta ja 25 min pitäisi riittää. Tähän alle vielä kuva lohesta ennen uuniin menoa.



Wasabiperunat
6 perunaa
15cm wasabitahnaa
suolaa
pippuria
3rkl margariinia

Lohi pelkiltää on aika tylsää syötävää joten siihen tarvitaan kyytipojaksi (yleensä drinksiä) maukkaat perunat. Wasabiperunat kuulostaa aika rajulta mutta eivät ole sitä. Ne vaan maistuu hiukan mausteisemmilta ja makeammilta.

Mutta siis perunoiden tekoon. Kuori perunat ja pilko niistä isokokoisia ranskislohkoja. Vähän niinkuin maalaisranskikset. Laita lohkotut potut vaikka taikinakulhoon ja lisää sinne suolaa ja pippuria, n. 15cm pitkä mato wasabitahnaa ja margariini. Sekoita ainekset kunnolla kulhossa ja paista sen jälkeen kuumalla pannulla niin että perunoihin tulee tumma pinta. Pannulle rasvaa ei enää tarvitse laittaa kun niihin se on jo mausteiden kanssa sekoitettu.

Ei kommentteja: