keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Kantarelli-rucolapasta


Tämä syksy näyttää muodostuvan ihan mahtavaksi sienten osalta. Kantarellien kanssa saa käyttää jo mielikuvitusta, niitä kun kertyy pakastepussin päivävauhdilla. Ilollahan sieniä pakastaakin, eipähän tarvitse ostaa talvella niin paljon herkkusieniä.

Tänään kokkasin ystäväni Kaisan vinkistä pastaa ilman kermaa. Kermakastikehan on sienten perusseuralainen. Hyvin toimii ilman kermaakin! Voita oli tosin pakko laittaa mukaan, koska mun mielestä tuoreet metsäsienet nyt vaan kaipaavat sitä.

Pasta-ainekset:

tuoreita kantarelleja
purjoa
kesäkurpitsaa
rucolaa
parmesaania
pari valkosipulinkynttä
voita, oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

kaveriksi täysjyväpastaa

Sienet puhdistetaan, pilkotaan ja annetaan olla pannulla kunnes kaikki neste on poistunut. Sekaan laitetaan pieni pala voita, pilkotut valkosipulit, purjo ja kesäkurpitsasiivut. Kuullotetaan hetki ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Kun kasvikset ovat sopivan kypsiä, siirretään sivuun levyltä ja lorautetaan sekaan vähän oliiviöljyä.

Lautaselle laitetaan ensin keitetty pasta, sitten sienipaistos, päälle tuoretta rucolaa ja reilusti parmesaanilastuja.

.riikkis

Ei kommentteja: