sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Marokkolainen kuskusilla kuorrutettu lohi

Uuniin menossa.


Glorian ruoka&viini -lehden (7/2009) numerossa otettiin tuntumaa uusiin lohiresepteihin. Ja totta onkin, että yleensä sunnuntain perusruoka eli uunilohi vedetään aika samanlaisella ohjeella. Kannatti testata, tämä ohje on hyvää vaihtelua perussettiin. Usein Glorian ruoka&viinin ohjeet on työlästä näpertelyä, mutta tämä lohi valmistui uunikuntoon noin vartissa.

Kaveriksi ei tarvita kuin salaattia. Valkkari toimisi varmasti mainiosti, ellei lauantaina olisi vähän venähtänyt reggae-keikalla.

Ainekset:

6-8 palaa lohta (noin 200 g per pala)

10 cm pala purjoa
2 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 1/2 dl kuskusia
ruukku korianteria
20 mustaa oliivia (mä laitoin vihreitä, kun tykkään niistä enemmän)
2 limetin mehu
noin 1 1/2 dl öljyä

Ensin tehdään kuskuskuorrutus. Hienonna purjo ja pehmitä se pannulla öljytilkassa. Kuumenna kattilassa vesi, 2 rkl öljyä ja suola kiehuvaksi. Lisää kuskus ja valmista se paketin ohjeen mukaan.

Hienonna korianteri ja oliivit. Lisää ne, limettimehu ja purjo kypsän kuskusin joukkoon. Lisää öljyä sen verran, että kuskusista tulee kosteaa ja tahnamaista.

Laita lohipalat pellille ja ripota päälle vähän suolaa. Lusikoi kuskuskuorrutus lohipalasten päälle ja taputtele seos kalan pintaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min (meidän uunissa meni kyllä 45 min). Tarjoile salaatin kanssa.

.riikkis

Ei kommentteja: