Ainekset:
4 munaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
3/4 tl mustapippuria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g emmentaljuustoa
3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl oliiveja
1 rkl öljyä
Lisäksi voita vuoan voiteluun ja päälle 2 rkl pinjansiemeniä
Ensimmäisenä laitetaan uuni lämpenemään 180 asteeseen ja voidellaan leipävuoka. Kanamunien rakenne rikotaan kulhossa ja sekaan laitetaan jugurtti ja mausteet. Sekoitetaan tasaiseksi. Toisessa kulhossa sekoitetaan vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisätään taikinaan. Juusto kuutioidaan ja aurinkokuivatut tomaatit leikataan paloiksi. Ne plus oliivit ja öljy lisätään taikinaan.
Taikina kaadetaan vuokaan ja päälle ripotellaan pinjansiemenet. Leipää paistetaan 180 asteessa noin tunti.
Ohjetta lukenut osapuoli tulkitsi ohjetta hieman huolimattomasti ja lisäsi taikinaan aurinkokuivattujen tomaattien lisäksi myös kaksi tuoretta tomaattia. Ihan hyvin sekaan sopivat nekin, vaikka ehkä vähän vaikuttivat leivän koossa pysymiseen.
.riikkis
2 kommenttia:
Näyttää aivan taivaallisen hyvältä. Tuli nälkä.
Ja sitä se olikin! Ihan mainio iltapala :)
.riikkis
Lähetä kommentti