perjantai 14. toukokuuta 2010

Ranskalainen tomaatti-oliivikakku

Uusimmassa 3/2010 Glorian ruoka&viini -lehdessä oli vuokaleipäekstra. Ohjeet olivat aika tavallisia, mutta seasta pomppasi esille leivinjauheella kohotettava tomaatti-oliivileipä. Testattiin sitä iltapalaksi vihreän salaatin, etanoiden ja jättirapujen kanssa. Leipä tai ohjeen mukaan kakku osoittautui helpoksi ja tosi hyväksi. Tehdään siis toistekin!

Ainekset:

4 munaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
3/4 tl mustapippuria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g emmentaljuustoa
3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl oliiveja
1 rkl öljyä

Lisäksi voita vuoan voiteluun ja päälle 2 rkl pinjansiemeniä

Ensimmäisenä laitetaan uuni lämpenemään 180 asteeseen ja voidellaan leipävuoka. Kanamunien rakenne rikotaan kulhossa ja sekaan laitetaan jugurtti ja mausteet. Sekoitetaan tasaiseksi. Toisessa kulhossa sekoitetaan vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisätään taikinaan. Juusto kuutioidaan ja aurinkokuivatut tomaatit leikataan paloiksi. Ne plus oliivit ja öljy lisätään taikinaan.

Taikina kaadetaan vuokaan ja päälle ripotellaan pinjansiemenet. Leipää paistetaan 180 asteessa noin tunti.

Ohjetta lukenut osapuoli tulkitsi ohjetta hieman huolimattomasti ja lisäsi taikinaan aurinkokuivattujen tomaattien lisäksi myös kaksi tuoretta tomaattia. Ihan hyvin sekaan sopivat nekin, vaikka ehkä vähän vaikuttivat leivän koossa pysymiseen.

.riikkis

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Näyttää aivan taivaallisen hyvältä. Tuli nälkä.

P kirjoitti...

Ja sitä se olikin! Ihan mainio iltapala :)

.riikkis