maanantai 17. toukokuuta 2010

Lämminsavulohipihvit

Uusin 3/2010 Glorian ruoka&viini on ollut viime päivinä ahkerassa luvussa. Tomaatti-oliivikakun jälkeen kokeiluun päätyivät savulohesta tehtävät pihvit. Ohje osoittautui toimivaksi ja pihvit sopisivat varmasti ihan mainiosti esimerkiksi burgerin väliin. Tehdään varmasti jatkossakin.

Ainekset (18 pihviä eli suurperheetön pärjää puolikkaallakin):

600 g perunaa (esim. Rosamunda)
600 g lämminsavulohta
4 munaa
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 dl tilliä (meillä laitettiin tuoretta ruohosipulia)
(perunajauhoja)
voita paistamiseen

Ohjeen mukaan tarjoiluun tulee vielä kaveriksi mätiä ja sokeriherneenpalkoja, mutta ne jätettiin tällä kertaa väliin.

Perunat kuoritaan ja kuutioidaan. Keitetään kypsiksi. Kypsät perunat soseutetaan haarukalla lohen kanssa. Kanamunien rakenne vatkataan kevyesti rikki ja lisätään mössöön. Taikinasta muotoillaan kostutetuilla käsillä litteähköjä pihvejä. Ohjeen mukaan liian löysään taikinaan voi sekoittaa vähän perunajauhoja, mutta ne korvattiin korppujauhoilla kivemman rakenteen vuoksi. Pihvien annetaan olla jääkaapissa puolisen tuntia, minkä jälkeen ne paistetaan pannulla voissa miedolla lämmöllä reilut 5 min per puoli.

Lehden ohjeen mukaan lohipihvien kaverina olisi tarjoiltu korvasienimuusia ja musliinikastiketta, mutta me päädyttiin ihan tavalliseen perunamuusiin ja kantarellikastikkeeseen. Sienestyskelit voisivat jo pian alkaa, pakastimeen taisi jäädä enää yksi pussi kantarelleja.

.riikkis

Ei kommentteja: