Lauantaina väsättiin pinxtoseja pikkujoulutarjoiluiksi. Joulun kunniaksi espanjalaista alkuperää olevat tapas-henkiset suolapalat saivat puna-vihreän kuosin ja tikuksi joulukoristeen. Yhdeksän henkeä tuhosi illan aikana pinxtoseja kolmen patongin verran eli noin 45 kpl. Lisäksi tarjolla oli salaattia, lihaa ja juustoja.
Siivutettujen patonkipalojen päälle valmistettiin kolmea erilaista maustetahnaa; hummusta, oliivi-kapristahnaa sekä valkosipuli-aiolia. Täytteinä oli mozzarellaa, leipäjuustoa, avokadosiivuja, ravunpyrstöjä, kirsikkatomaatteja sekä chorizoa ja ilmakuivattua kinkkua.
Ainekset:
Valkosipuli-chiliaioli
2 dl majoneesia
3 valkosipulinkynttä
1 tl sambal oelekia
1 tl sokeria
mustapippuria, suolaa
Ainekset sekoitetaan ja laitetaan jääkaappiin maustumaan.
Hummus
1 prk kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
puolen sitruunan mehu
1 tl jeeraa
2 rkl tahinia
mustapippuria, chilijauhetta
Ainekset soseutetaan sauvasekoittimella tahnaksi ja laitetaan jääkaappiin maustumaan.
Oliivi-kapristahna
200 g vihreitä kivettömiä oliiveja
pieni purkki kapriksia
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2-3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
Ainekset kulhoon ja sauvasekoittimella tahnaksi. On muuten ihan taivaallista myös paahdetun ruisleivän päällä!
Rapuina käytettiin isoja raakoja ravunpyrstöjä. Lime-yrttimarinadi tehtiin limen raastetusta kuoresta ja -mehusta, oliiviöljystä, basilika-ruohosipulimausteesta, mustapippurista ja sokerista. Marinoitumisen jälkeen ravut käytettiin pannulla sen verran, että saivat punaista väriä.
Tarkkoja ohjeita pinxtoseihin on vähän hankala kirjata - kasa aineksia ja siitä vaan kokoamaan!
.riikkis
sunnuntai 28. marraskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti