Hyvän tofun valmistaminen on aika haastavaa. Siksipä tartuinkin innolla Hesarin ruokatorstain 17.3.2011 tofu-teeman marinadiohjeeseen. Lopputulos oli aavistuksen liian makea omaan makuuni, mutta Paulin mielestä tofu oli parasta hänen koskaan maistamaansa. Totta että kerrankin siinä oli makua - marinoimatta tai liian miedosti marinoituna tofu on aika pahan makuista.
Ainekset (2 annosta)
250 g kiinteää maustamatonta tofua
2 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1,5 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl tamarinditahnaa
öljyä paistamiseen
Tofu valutetaan ja leikataan annospaloiksi. Marinadin ainekset sekoitetaan keskenään. Tofukuutiot laitetaan vaikkapa pakasterasiaan ja kaadetaan marinadi päälle. Käännellään ja laitetaan jääkaappiin maustumaan yön yli. Lyhyemmässä ajassa marinadi ei oikein ennätä toimia ja tofu jää mauttomaksi.
Tofupalat valutetaan liiasta marinadista ja paistetaan öljyssä rapeiksi. Palat sopivat vaikkapa erilaisiin wokkeihin lihan sijaan. Tällä kertaa meidän wokista löytyi suippopaprikaa, punasipulia, parsakaalia ja tilkka kookosmaitoa tofun lisäksi.
.riikkis
tiistai 10. toukokuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti