keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakka

Kolme raparperipuskaa lykkää satoa omaksi ja kavereiden tarpeeksi. Viime päivinä onkin keksitty monenlaista käyttöä tälle alkukesän herkulle. Mehu toimii hellekelin janojuomana ja siitä saa illan tullen tuunattua ihania drinkkejä.

Maku-lehden ohjeella tehty piirakka on tosi perinteinen ja toimii parhaiten vähän lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Nam.

Ainekset:

Murotaikina:
100 g voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
muna

Täyte:
10 dl raparperia paloiteltuna
2 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muna

Huoneenlämpöinen voi ja kuivat ainekset nypitään taikinaksi. Lopuksi joukkoon sekoitetaan muna. Taikina taputellaan (tarttuu ihan saakelisti käsiin!) piirakkavuokaan ja paistetaan pohjaa ensin 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Raparperit laitetaan esipaistetulle piirakkapohjalle. Päälle kipataan täyteseos (muna, sokerit ja ranskankerma kulhossa sekoitettuna). Paistetaan siinä samassa 200 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.
















2 kommenttia:

Katarina kirjoitti...

Ihanat värit piirakassa!

Anonyymi kirjoitti...

Ei tartu käsiin kun kostuttaa kädet vedellä ennen taikinan levittämistä ja tarpeen mukaan myös välillä.