Maku-lehden ohjeella tehty piirakka on tosi perinteinen ja toimii parhaiten vähän lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Nam.
Ainekset:
Murotaikina:
100 g voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
muna
Täyte:
10 dl raparperia paloiteltuna
2 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muna
Huoneenlämpöinen voi ja kuivat ainekset nypitään taikinaksi. Lopuksi joukkoon sekoitetaan muna. Taikina taputellaan (tarttuu ihan saakelisti käsiin!) piirakkavuokaan ja paistetaan pohjaa ensin 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Raparperit laitetaan esipaistetulle piirakkapohjalle. Päälle kipataan täyteseos (muna, sokerit ja ranskankerma kulhossa sekoitettuna). Paistetaan siinä samassa 200 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.
2 kommenttia:
Ihanat värit piirakassa!
Ei tartu käsiin kun kostuttaa kädet vedellä ennen taikinan levittämistä ja tarpeen mukaan myös välillä.
Lähetä kommentti