maanantai 29. elokuuta 2011

Ravintolapäivä Lahdessa

Milka ja smoothie.

Keittokulma yrittää saada homman haltuun pitkäksi venähtäneen kesätauon jälkeen! Täällä on kyllä kokkailtu, muttei juuri tietokoneiltu. 21.8. tutustuttiin ravintolapäivän tarjontaan Lahdessa. Kerrassaan hauska tapahtuma, josta jäi monta ideaa kytemään seuraavaa kertaa varten. Jospa mekin olisimme silloin mukana? Toisaalta marraskuu on aika epäkiitollinen aika pyörittää ainakaan ulkoilmakahvilaa...

Ravintolapäivän kierros alkoi Lahden keskustasta Mimosasta. Kerrostalon sisäänkäynnin luokse raksattu Mimosa oli meidän kierroksemme ravintoloista selvästi suunnitelmallisin, kadulta löytyi ruokalistakin! Listalta löytyi erilaisia smoothieita ja vegaanisia leivonnaisia. Tuija meidän seurueestamme testasi Päivänsäde-nimisen smoothien, joka osoittautui vallan hyväksi. Terveysjuoma maistui myös mukana olleelle rhodesiankoira Milkalle.

Varrasravintola Varrasterangan antimia.

Seuraavaksi suuntasimme sataman lähelle Varrasterankaan. Kerrostalon alimman kerroksen terassilta löytyi äärettömän sympaattinen perheravintola, joka tarjosi vuohenjuustoleipiä, grillivartaita ja jäätelöä. Perheen poika hoiti tarjoilun ja vieraita viihdytti villakoira. Kanikin löytyi omasta kopistaan terassilla. Ruoka oli konstailemattoman hyvää ja Pauli kiitteli lihojen marinadeja. Tunnelma oli aivan kuin olisi ollut kyläilemässä jonkun kotona.

Darravexin kahvilapiste satamassa.

Tie vei vielä Lahden satamaa ihmettelemään ja koiraa uittamaan. Satamasta löytyi Darravex, joka ei ollut ennättänyt varsinaiselle ravintolalistalle. Kahvilaa pyörittäneet Misut tarjoilivat kahvia, leivonnaisia ja kanasalaattia. Tälle ravintolalle pisteet sijainnista - Lahden satama oli hyvä veto aurinkoisena elokuun sunnuntaina. Minä en jaksanut enää varrasaterian jälkeen tilata mitään ja Paulillekin upposi pelkkä kahvi kotimatkaa vasten.

Ravintolapäivä on kerrassaan mainio idea! Hieno idea ottaa kantaa luomalla uusi konsepti sen sijaan, että vain tyytyisi valittamaan suomalaisesta byrokratiasta. Pisteet siis ravintolapäivän keksijälle, kuka sitten lienetkin. Ravintolapäivän ideologiaan voi tutustua tästä.

.riikkis

Ei kommentteja: