torstai 4. joulukuuta 2008

Ruokamuistoja reissuilta


Tällä mätöllä käynnistyy festariaamu aika vaivatta, vaikka edellinen ilta olisikin vähän venähtänyt. Friteerattua juustoa, ranskalaisia ja tartar-kastiketta lähiravintolassa Budapestissä Szigetin aikaan.

Pizzaslaissit Barcelonassa. Pizza on vähän sellainen takuuruoka, vaikka se ei olisi kovin ihmeellistä niin se on kuitenkin ihan ookoo. Toisin kuin vaikka pasta.


Perusmättö pienellä Gili Menon saarella Indonesiassa. Hintaa muistaakseni euron verran ja kyllä tällä nälkä lähti.


Pizzakissat Indonesian Gili Trawanganilla. Kun antoi säälistä yhdelle kissalle palasen pizzan reunaa, niin paikalle ilmestyi toinen, kolmas, neljäs ja viides. Syöminen tapahtuikin suhteellisen painostavassa tuijotustunnelmassa...


Berliinissä aamiaiset olivat jotakin aivan mahtavaa! Iso aamiaislautanen oli täynnä juustoja, hedelmiä ja muita herkkuja. Tällaisen tankkaamisen jälkeen jaksoi hengailla alkuiltaan saakka.


Leivitettyjä herkkusieniä Prahassa! 2,5 euron annos oli todellakin hintansa arvoinen!



Prahasta löytyy ihana meksikolainen ravintola Amigos, jonka laaja lista aiheuttaa valinnanvaikeutta. Kesällä käytössä on keltasävyinen terassi takapihalla. Viikon reissulla tuli poikettua muutamaan otteeseen meksikolaisella lounaalla plus mansikkamargaritalla...


Viikon autoreissu Norjassa ja ruoka oli sekä pahaa, että aivan hirvittävän hintaista! Lounaspasta saattoi maksaa hyvinkin 15 € ja raaka-aineet olivat kaikki säilykkeitä. Koska ravintoloita oli hyvin harvassa, trangia maksoi kevyesti hintansa takaisin viikossa.


Lehmä taitaa olla eksoottisin eläin, mihin olen ravintolan sisällä törmännyt. Lehmän läsnäolo oli henkilökunnalle ihan jees, kunnes eläin keksi raaka-aineet ja alkoi kurotella keittiön puolelle. Silloin se houkuteltiin ruoalla ulkopuolelle.

Paikasta toiseen reissatessa matkapäivät voivat olla tosi raskaita. Kentältä ei välttämättä saa kuin mehua (näin vaikkapa Intiassa) ja odotusajat voivat olla suomalaiseen täsmällisyyteen tottuneelle melkoisia. Tämä hotellin huonepalvelusta tilattu annos maistui keskiyöllä aivan taivaalliselta. Kasvissamosat ja -pakorat taisi olla homman nimi.

.riikkis

Ei kommentteja: