maanantai 4. tammikuuta 2010

Munakoisorullat

Joululahjaostoksilla tuli ostettua itsellekin jotakin, nimittäin keittokirja nimeltä Antipasti -Italiensk plockmat. Kyllä, kirja on ruotsiksi. Oli pakko tyytyä siihen, kun suomiversiotakaan ei löytynyt. Lisäksi ajattelin, että kyllä mun ruotsin opinnoilla on pakko saada ohjeista sen verran selvää, että niistä pystyy kokkaamaan. Ja saakin, ei ongelmaa.

Tutustuin munakoisorulliin marraskuisella Gdanskin matkalla. Siellä ne kuuluivat mainion Cicon alkupalavalikoimiin. Ihana ja varsin kohtuuhintainen ravintola, kannattaa testata jos liikkuu Gdanskissa.

Munakoisorullien ainekset (neljä annosta):

kaksi munakoisoa
puristettu valkosipulinkynsi
4 rkl pestoa
175 g raastettua mozzarellaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Munakoisot leikataan ensin ohuiksi siivuiksi. Kokeilin ensin hommaa juustohöylällä (toimii kesäkurpitsalle), mutta sillä siivuista tuli liian ohuita. Niinpä siivuttamaan terävällä veitsellä kieli keskellä suuta. Siivujen päälle ripotellaan suolaa molemmin puolin ja annetaan olla vartin verran. Suolat pyyhitään huolellisesti pois. Munakoisosiivut paistetaan molemmin puolin paistinpannulla, jossa on oliiviöljyä ja puristettu valkosipulinkynsi. Laitetaan talouspaperin päälle valumaan.

Siivulle laitetaan juustoa, pestoa ja basilikasilppua. Kääritään rullalle ja kiinnitetään cocktail-tikulla. Rullat laitetaan uunivuokaan ja paistetaan 180 asteessa noin 10 min. Tarjoillaan lämpiminä.

Minä käytin tavallisen peston sijaan omaa suosikkiani pesto rossoa ja se toimi oikein mainiosti. Lisäksi vaihdoin juustoraasteen kokonaisiin mozzarella-siivuihin (oma suosikki on Riitan herkun mozzarella). Minusta tuoreella mozzarellalla tulee jotenkin mehevämpää kuin raasteella.

.riikkis

5 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Tosi hyvän näkösiä. Minä kun kaipaan alati tuoreita uusia kasvisruokaideoita. Uskotko että rullat pysyisi kasassa ilman tikkuja, jos kääntää sauman alas, jos niin voisin kokeilla meidän asiakkaille

Anna kirjoitti...

Upean nakoisia antipastoja. Tekisipa mieli maistaa, vaan ei meilla kukaan muu syo munakoisoa... ihanat tarjoiltavat nama!

P kirjoitti...

helmi-eila: Uskoisin että pysyy kasassa, mutta ongelmia voi tulla siirtäessä rullia tarjoiluvadilta omalle lautaselle? Mutta kokeile ihmeessä :)

anna: On muuten hassua, kun aika harva tykkää munakoisosta! Epäilen että syynä on joku huonosti tehty ratatoulle tai muu, jossa munakoisot on sellaisina vettyneinä klimppeinä... Mutta tee puolikas satsi ja syö itse kaikki :)

.riikkis

Chez Jasu kirjoitti...

Nyt meni munakoiso taas ostoslistalle!

P kirjoitti...

Et tule katumaan, luulisin!