lauantai 2. tammikuuta 2010

Lisää liekkii: jalluliekitetyt jättitiikeriravut

Meillä oli (pitkää)viikonloppua viettämässä yksi melkoinen ruokahedonisti jonka kanssa homma meni aika kokkailuksi ja tietenkin myös pikku naukkailuiksi. Käytiin sitten lauantaina alennusmyynneissä ja päädyttiin hankkimaan samalta reissulta hiukan ruoka-aineksia sekä uusia ruuantekovälineitä.

Uusien välineiden joukossa oli Hackmanin uusi paistinkasari jossa on joku hieno erikoispinnoite. Käy metallilastalle ja kestää jopa liekittämisen. Tästä sitten syntyi idea kokeilla liekittämistä ja kohteeksi osuivat tiikerikatkaravut. Minä kun olin liekittäjänä niin polttoaineena toimi luonnollisesti ykden tähden Jallu.

Homma meni jokseenkin näin. Aluksi marinoin katkarapuja muutaman tunnin jääkaapissa kunnes pistin ne erittäin kuumalle pannulle paistumaan ja tietenkin voin kera. Rapuja paistoin varmaankin 2 min molemmin puolin kunnes olivat saavuttaneet hienon punaisen värin. Tällä aikaa lämmitin liedellä jaloviinaa pienessä teräspannussa vajaan desin verran. Lämmitys auttaa siihen että viina syttyy helpommin palamaan. Sytytin jallun palamaan ja kaadoin rapujen sekaan uuteen hienoon kasariin. Tässä vaiheessa on syytä pitää pannut käsissä ja kaukana liesituulettimen imusta. Myös otsatukka kannattaa pitää sivussa, sillä lieskat oli noin 50cm korkeat. Kun kasarissa sitten on ollut hyvät liekit kymmenen sekunnin ajan se kannattaa sammuttaa kasarin omalla kannella jotta joukkoon jää edes vähän sitä niin mahtavaa jallun aromia.

Marinadi kolmellekymmenelle ravulle:
3 valkosipulin kynttä
2 rkl mama africa's zulu sauces (sweet&hot kiwi and chili)
3 rkl oliiviöljyä
pippuria



Tiikerirapujen lisäksi tehtiin ciabatta-leipää joka paistettiin uunissa pilkottuna ja valkosipulioliiviöljyllä voideltuna. Tämän lisäksi valkkaria ja hyvää salaattia.


- Jallu-Pauli -

Ei kommentteja: