maanantai 8. maaliskuuta 2010

Sushille seuraa: tempurat


Saara tuli perjantaina kyläilemään ja tilasi iltapalaksi sushia. Se sopi paremmin kuin mainiosti, sillä sitä tulee harvoin väännettyä ihan vaan kaksistaan. Lisäksi sushia tulee helposti niin paljon, että loppu jää syömättä ja päätyy koirille. Ja sehän on jo melkein syntiä!

Itse sushista ei sen enempää, tehtiin vähän tylsiä makirullia kylmäsavulohesta, avokadosta ja tuorejuustosta. Juomapuolikaan ei ollut kovin autenttista, valittiin nimittäin juomaksi italialainen kuohuviini.

Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja kiinnostava, lähinnä ensimmäistä kertaa testattujen tempuroiden ansiosta. Tempurat ovat siis leivitettyjä ja uppopaistettuja kasviksia tai mereneläviä. Leivitysseosta myydään isommissa marketeissa valmiissa pakkauksessa sushitarvikkeiden yhteydessä.

Valittiin aineksiksi tällä kertaa pakastettuja jättiläisrapuja ja tuoreita herkkusieniä. Homma toimii niinkin yksinkertaisesti, että ainekset leikataan suupalan kokoisiksi, kastetaan taikinaan ja uppopaistetaan rasvassa. Valutetaan hetki talouspaperin päällä ja syödään sweet chili -kastikkeen kanssa. Pakasteravut tietenkin sulatetaan ja kuivataan ensin. Kannattaa muistaa, että vesi ja öljy on varsin räiskyvä yhdistelmä!

Tempurat todettiin sen verran maistuviksi, että niitä tehdään varmasti jatkossakin sushin kylkeen.

.riikkis

Ei kommentteja: