Saara osti viimeksi meillä kyläillessään jääkaappiin lasipurkin wasabilla maustettua sulatejuustoa. Juusto on leivän päällä vähän ärhäkkää, joten sille piti keksiä muuta käyttöä. Käyttötarkoituksia on varmasti monia, tässä ensimmäinen. Juusto toimi tosi hyvin savulohen kanssa, joten wrappeja siitä voisi ainakin vielä askarrella.
Ainekset:
isoja perunoita (vaikkapa Rosamunda)
paketti kylmäsavulohta (meillä käytetään Heimon kalan tuotteita)
Täyte (kolmeen perunaan):
2 dl turkkilaista jugurttia
3 rkl wasabisulatejuustoa
1 dl juustoraastetta
1 rkl hunajaa
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
yrttimaustetta
valkosipulirouhetta
suolaa
mustapippuria
Plus kaveriksi salaattia
Perunat pestään, niihin painellaan haarukalla muutama reikä ja paistetaan uunissa kypsiksi. 200 astetta ja noin tunti. Seesaminsiemenet paahdetaan pannulla ja annetaan jäähtyä hetkisen. Täytteen ainekset sekoitetaan yhteen ja annetaan maustua jääkaapissa sillä välin, kun perunat kypsyvät uunissa. Lopuksi täytteeseen lisätään osa siemenistä. Kypsiin perunoihin tehdään viilto, lusikoidaan täyte sisälle ja ripotellaan loput siemenet koristeeksi. Lohisiivut on ehkä fiksuin asetella lautaselle perunan viereen, vaikka toki ne voi pilkkoa ja sekoittaa täytteeseenkin jos haluaa.
.riikkis
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Moikka! En käsitä, miten oon voinut autuaasti olla löytämättä tätä teidän blogia. Oli pakko selata koko setti yhdeltä istumalta lopusta alkuun tuonne melkein kahden vuoden taa, ja ei voi kun sanoa että voisko enää enempää olla ruokia mun makuun! :)
Oi kiitos kommentista! :)
Lähetä kommentti