maanantai 6. syyskuuta 2010

Sienipiirakka

Syksyn sateista on jotakin iloa: sieniä on alkanut pukkaamaan vihdoin viimein! Tänään aamulenkillä matkaan tarttui muutama herkkutatti, jotka saivat kaveriksi sienipiirakkaan tuoreita herkkusieniä. Parempi onni ja tarkempi sienisilmä ensi kerralla, niin saadaan piirakkaa pelkistä herkkutateista.

Ainekset:

Pohja
100 g margariinia
2 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl perunamuussijauhetta
2 dl juustoraastetta (mustaleima)
0,5 tl suolaa
1 dl vettä

noin litra sieniä
pala purjoa
purkki kermaa
2 munaa
noin puoli pussia auramurua
suolaa, mustapippuria, jotakin yrttimaustetta
voita sienten paistamiseen

Pohja tehdään yksinkertaisesti niin, että kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta sekoitetaan pehmeän margariinin kanssa. Lopuksi sekaan lisätään vesi ja sekoitetaan taikinaksi. Taikina taputellaan piirakkavuokaan ja paistetaan 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Sienet freesataan pannulla purjon kanssa (jos sienet ovat metsäsieniä ja kovin vetisistä olosuhteista, kannattaa niitä käyttää kuumalla pannulla ja hauduttaa nestettä pois) ja maustetaan suolalla, mustapippurilla ja vaikkapa basilika-ruohosipuliseoksella. Sienet kipataan uunissa viitisen minuuttia olleen piirakkapohjan päälle. Päälle kaadetaan kerma, johon on sekoitettu munat. Lopuksi päälle ripotellaan vielä auramurut. Paistetaan 200 asteessa noin 30 min.

.riikkis

Ei kommentteja: