torstai 31. maaliskuuta 2011

Chilit kasvavat vauhdilla!

Tässä vaiheessa se näyttää vielä pieneltä ja viattomalta...

Chilintaimet ovat ottaneet melkoisen kasvuspurtin! Laitoin siemenet kivivillakuutioihin helmikuun puolivälissä ja niillä meni melkein kaksi viikkoa itäessä. Kun lehtiä oli enemmän kuin sirkkalehdet ja juuret alkoivat näkyä villakuution pohjasta, siirsin taimet multaan parvekelaatikkoon.

Parhaassa kasvussa ovat Hungarian hot cherryt ja Coffee brownit. Aji naranja ja Pink habanero miettivät edelleen itääkö vaiko eikö. Muistelisin, että tuo pinkki oli kamalan hidas itäjä toissa vuonnakin.

Parvekelaatikko on ikkunalla, ei tosin kovin valoisalla sellaisella ja taimia valaisee vielä kolme lisälamppua. Chilit ovat saaneet multaan juurtumisen jälkeen (noin viikko karenssia istuttamisesta) jokaisella kastelukerralla BioBizzin Bio-Grow -lannoitetta. Sillä on varmasti osuutensa asiaan kasvuspurtissa. Annostelun kanssa saa tosin olla aika tarkkana - ainetta tulee 2 millilitraa litraan vettä. Ekalla lannoituskerralla liemi taisi olla vähän turhan ytyä, useamman taimen lehdet käpristyivät hetkeksi.

Muuten chilien kohtalo on vielä avoin, tarkoitus olisi saada niille kesäksi kasvihuone, mutta millainen? Viime kesänä kasvit olivat altakasteluruukuissa talon seinustalla, mutta kesä oli niin mielettömän lämmin, että sato onnistui ilman kasvihuonettakin. Nyt toiveissa olisi saada chileille katto pään päälle.

.riikkis

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Mä katselin juuri Kekkilän Vihervitriiniä vähän sillä silmällä, tai siis ei mulla chilit ole mielessä eikä edes pihaa, mutta äiteelle ajattelin ehdotella :D

Keittokulma kirjoitti...

Tuo on varmasti tosi kiva tuote johonkin rivarin pikkupihaan. Meillä on pihaa sen verran, että taidetaan päätyä vähintään 6 neliön kokoiseen kasvihuoneeseen :)