Lauantain tapas-kekkerit kaipasivat jälkiruokaa ja mikä toimiikaan jälkkärinä paremmin kuin suklaa? Suklaamousse sai kaveriksi lakritsia ja annokset koristeltiin jäisillä puna- ja mustaherukoilla. Jälkkäri oli samalla kertaa ihanan raikasta ja tönkön suklaista. Ohje löytyi Maku-lehden reseptipalvelusta osoitteesta maku.fi.
Ainekset:
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
3 rkl lakritsikastiketta
Tarjoiluun: 1,5 dl jäisiä viinimarjoja, 60 g lakukarkkeja
Kerma kuumennetaan höyryäväksi ja kaadetaan paloitellun suklaan päälle. Sekoitetaan tasaiseksi ja kiiltäväksi massaksi. Seoksen annetaan jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.
Seokseen lisätään vatkattu kerma ja lakritsikastike. Annostellaan kuppeihin ja koristellaan lakuilla ja viinimarjoilla.
Moussesta tuli aika tönkköä. Johtui ehkä siitä, että suklaan ja kerman muodostama massa ehti jähmettyä tosi kovaksi ennen seuraavaa työvaihetta. Ohjeen mukaan moussesta pitäisi tulla kuusi annosta, mutta meille neljälle syöjälle ei aiheuttanut vaikeuksia tuhota koko settiä.
.riikkis
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti