maanantai 21. marraskuuta 2011

Sunnuntain superpatongit


Piti sunnuntaina illalla tehdä jotain epäterveellistä iltapalaa kun palasin anopin ruokapöydästä takaisin kotio. Sattui vielä olemaan paikalla yksi krapulainen yövieraskin joten juustoa ei säästelty. Patongit on lämpimät ja täytetty juustomassalla.

2 kpl esipaistettavia moniviljapatonkeja

Juustomassa:
150 g mustaleima juustoraastetta
100g valkosipulituorejuustoa (ei mitään 13% light-versiota)
1 tl chilikaupan sauhua
piri piri garlic kastiketta
mustapippuria

Täytteet:
Italian salamia
Salaattia
Tomaattia
Avokaadoa

Halkaise patongit päältä niin että niihin tulee taskut ja tunge täyteen juustomassaa. Paista täytetytyt patongit juustoineen uunissa 200 asteessa 10 min. Niin että patonki on kypsää. Kun saat patongit uunista pois niin laitat loput täytteet sisälle ja heti syömään kun ovat vielä lämpimiä. Maku on mausteinen ja sotkeminen sulan juustomassan kanssa takuu varma. Vähennä siis mausteita jos et pidä tulisesta ruuasta. Me söimme patongit veitsellä ja haarukalla kun se muuten oli aika mahdotonta.

-Pauli-

Ei kommentteja: