maanantai 7. marraskuuta 2011

Vuohenjuustoiset naurispaistikkaat

Olisi fiksua syödä varsinkin tähän aikaan vuodesta kotimaisia juureksia, eikä kaukomailta lennätettyjä kelmeitä kasviksia. Omat ennakkoluulot ja huono mielikuvitus tuntuvat olevan pahin rajoite juureksille - koulun rusinoilla ryyditetty lantturaaste ja löysät pehmeät lisäkeporkkanat kummittelevat yhä mielessä. Myös Uudessa Mustassa on tällä hetkellä menossa juureshaaste.

Marraskuun Pirkka-lehdestä löytyi ohje vuohenjuustolla päällystettyihin nauriksiin ja yhdistelmä toimi vallan mainiosti. Iltaruoalla tarjoiltiin nauriiden kanssa kylmäsavulohta, ihan sopiva päätös sateisen harmaalle syyspäivälle.

Ainekset:

4 kpl (noin 700 g) kaskinauriita (mitä kaskinauriita, en minä löytänyt kuin "tavallisia")
150 g vuohenjuustoa
siemensekoitusta (esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
siirappia

Nauriit pestään huolellisesti ja halkaistaan (halkaisu kannattaa, muuten paistoaika on törkeän pitkä). Asetellaan uunivuokaan halkaisupinta alaspäin. Paistetaan 200 asteessa noin 40 min. Otetaan pois uunista ja käännetään toisin päin. Sivellään halkaisupinnat siirapilla, lisätään vuohenjuustokiekko ja ripotellaan vielä siemeniä koko komeuden päälle. Paistetaan vielä noin 5 min, kunnes juusto lämpenee hieman.

Ohjeesta vielä sen verran, että siitä on poistettu sana "Pirkka" jokaisen tuotteen edestä. Jokseenkin huvittavaa kirjoittaa nyt vaikkapa siementen eteen tietyn merkin nimi. Että ihan toimiva setti tuli, vaikkei ollutkaan K-kaupan pinjansiemeniä.

2 kommenttia:

Tuija :) kirjoitti...

Luomuosastolta löytyy niitä kaskinauriita :)

P kirjoitti...

Kiitti Tuija, hyvä tietää! Kaskinauris kyllä kuulostaakin luomulta, kun vähän tarkemmin sanaa miettii :)