maanantai 7. joulukuuta 2009

Itsenäisyyspäivän supersetti


Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin kokkailla vaimolle oikein kunnon herkkusetit ja hyvää niistä tulikin. Samalla rahalla olisi kyllä syönyt ravintolassakin, mutta tuskin olisi saanut yhtä hyviä mättöjä. Toisaalta ei olisi tarvinnut tiskata.

Alkupaloiksi ostin citymarketista valmiita tapasherkkuja joita on öljyssä semmoisessa kärryssä. Otin siitä artisokkaa, marinoituja herkkusieniä, aurinkokuivattua tomaattia ja valkosipulinkynsiä. Kaikki olivat tosi hyviä. Etenkin artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Näiden lisäksi paahdoin paahtoleipää ja leikkelin ne kolmioiksi. Niiden kyytipojaksi laitoin oliiviöljyä johon lisäsin valkosipulia ja mustapippuria. Samaa öljyä käytimme myös salaatin kastikkeena.


Pääruuaksi tein kampelaa ja salaattia. Salaatiksi ostin semmoisen pirkan salaattimixin jossa oli kaikenlaisia värikkäitä salaatteja, jonka sekaan paahdoin cashew-pähkinöitä ja krutonkeja sekä pilkoin kirsikkatomaatteja ja paistoin vielä keon päälimmäiseksi ison vuohenjuustokiekon joka löytyi citymarketin juustotiskistä.

Saalaattihan oli siis lisuke kampelalle jonka valmistaminen oli helppoa kun osti valmiit fileet. Fileet pyöräytin aluksi pippurissa ja sitruunamehussa ennen kuin paistoin niiden molemmat puolet nopeasti pannulla. Puolikypsät fileet laitoin uunivuokaan ja niiden pinnalle reilun teelusikallisen punaista pestoa per file. Taisivat olla 15 min 200 asteisessa uunissa jotta kypsyivät sopiviksi. Kun laitoin kampelat lautaselle niin raastoin niiden pinnalle vielä pienet kasat parmesaania joka toi niihin mukavasti lisää makua.

Koko setin tekemiseen ei mennyt varmaan kuin puoli tuntia ja annokset olivat hienon näköisiä ja tosi hyviä. Kannattaa kokeilla. Pistän vielä vähän kauppalistaa tähän alle.

Tapasherkkuja oman maun mukaan
Oliiviöljyä
Paahtoleipää
Valkosipulia
Pippuria

Salaattisekoitus
Kirsikkatomaatteja
Cashew-pähkinöitä
Krutonkeja
Isot vuohenjuustokiekot

Kampelafileitä
Sitruunamehua
Pippuria
Punaista pestoa
Parmesanjuustoa

-Pauli-

Ei kommentteja: