tiistai 29. joulukuuta 2009

Feta-tomaattifocaccia


Focaccian ohje on alkujaan jostakin muutaman vuoden takaisesta Pirkka-lehdestä ja siitä on muotoutunut vähän omanlaisensa. Leipä on tosi hyvää ja tulee yhdellä kohottamisella varsin nopsaan. Tällä on vedetty muutamat vappupiknikit sun muut ruokakekkerit.

Ainekset:

1/2 pussia perunamuussiaineksia (á 500 g)
3 dl vettä
vajaa pussi kuivahiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
reilu 5 dl sämpyläjauhoja

Päälle: puoli rasiaa kirsikkatomaatteja, noin puoli palaa (Patros, vaikkapa) fetajuustoa, rosmariiniä, oliiviöljyä

Puoli pussia perunamuussiaineksia sekoitetaan desiin kuumaa vettä. Settiin lisätään vielä kaksi desiä haaleaa vettä (niin että lopputulos on kuivahiivalle sopiva reipas kädenlämpöinen). Sekaan kipataan puolet vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisätään suola, oliiviöljy ja loput vehnäjauhot. Taputellaan pellille leivinpaperin päälle jauhotetulla kädellä (tarttuu aika liisterin tavoin kaikkialle) ja annetaan kohota 20 minuuttia.

Kohonneen leivän päälle painellaan puoliksi leikatut kirsikkatomaatit, fetapalat ja ripotellaan rosmariinia (tuore on tietenkin parasta, mutta kuivattukin menee). Lopuksi koko komeus voidellaan oliiviöljyllä. Paistetaan 225 asteessa noin 20 min.

.riikkis

Ei kommentteja: