perjantai 25. joulukuuta 2009

Lime-siiderimarinoitu kylmäsavulohi

Vietettiin joulukuussa tapaspikkujouluja Antin ja Niinan luona. Isäntäväki tarjosi ihan superhyvää kylmäsavulohisysteemiä. Ohje oli kuulemma poimittu ehkä Pirkan tai Yhteishyvän ruokaliitteestä. Väsättiin tänään samanmoinen setti joulupäivän alkupalapöytään. Toimi taasen mainiosti! Ohje on sovellettu pikkujoulusysteemin mukaan, alkuperäisen reseptin sisältö on edelleen mysteeri.

Ainekset:

kaksi pakettia kylmäsavulohta
puska pienilehtistä salaattia
puoli puskaa rucolaa
puoli puskaa herneenversoja
neljä limeä
1,5 dl kuivaa omenasiideriä (kokki voi juoda loput!)
mustapippuria
viisi palaa ruisleipää

Kylmäsavulohi laitetaan marinadiin edellisenä iltana. Purkkiin laitetaan kalasiivut ja päälle kipataan siideri, yhden limen mehu ja mustapippuria. Käännellään ja laitetaan jääkaappiin jemmaan.

Vatiin revitään salaatti, rucola ja puolet herneenversioista. Päälle asetellaan lohisiivut. Leivänpalat paahdetaan ja siivutetaan. Komeus koristellaan limelohkoilla, leipäsiivuilla ja lopuilla herneenversoilla (kuvasta saa ehkä jonkunlaista osviittaa).

.riikkis

2 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Siiderin käyttö ruoassa on hieno laji!

P kirjoitti...

Meillä taidettiin testailla siideriä ruoanlaitossa ensimmäistä, muttei viimeistä kertaa :). Setti todettiin kyllä toimivaksi!