torstai 10. joulukuuta 2009

Torstain tomaattikeitto


Sain työpaikalla viikonloppuna tehdyistä kokkailusta yli jääneitä tomaatteja ja sitä kautta inspiraation kokeilla tomaattikeiton tekemistä. Ensimmäinen kerta muuten! Katsoin muutamaa ohjetta netistä, mutta päätin ryhtyä toimeen ihan fiilispohjalta. Hyvää tuli. Paulin mukaan parasta soppaa, mitä olen hänelle kokkaillut.

Ainekset:

9 tomaattia
puolitoista punasipulia
kaksi valkosipulinkynttä
puolikas tai kolmasosa pakettia voimakasta Koskenlaskijaa
3 rkl tomaattipyrettä
puoli desiä vettä
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria
1 tl sambal oelekia
plus annoksen päälle krutonkeja

Ensin kaltataan tomaatit. Eli ristiviilto kannan kohdalle ja hetkeksi kiehuvaan veteen. Kun kuori alkaa irtoilla, nostetaan lautaselle jäähtymään. Sama käsittely kaikille tomaateille, minkä jälkeen ne kuoritaan ja kuutioidaan. Pilkotut sipulit ja valkosipulit freesataan öljyssä. Sekaan kipataan tomaatit ja annetaan hautua kymmenisen minuuttia. Lisätään vesi ja suristetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisätään loput ainekset ja annetaan hautua kannen alla vartin verran. Tarjoillaan krutonkien kanssa.

Ei kommentteja: