keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Aurajuusto-saksanpähkinäsalaatti


Pääsiäisen kunniaksi ruokapöytään päätyi joulun suosikkisalaatti (loogista, eikö!) eli aurajuustolla ja saksanpähkinöillä maustettu herkkusalaatti. Ohje on nyysitty alun perin meillä ahkerasti luetusta Pastanjauhannasta, mutta ohjeessa kastikkeena käytetty hillo on korvattu perinteisellä oliiviöljyversiolla.

Ainekset (kahdelle reilu satsi tai useammalle alkupala):

muutama reilu kourallinen erilaisia salaatteja, vaikkapa tammenlehvää ja rucolaa
päärynä
reilu puoli pakettia Aurajuustoa
kourallinen saksanpähkinöitä

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista sitruunabalsamicoa
valkosipulin kynsi
mustapippuria

Ensin paahdetaan pähkinät pannulla. Mitään öljyä ei tarvita, kipataan vaan pähkinät kuumalle paistinpannulle ja käännellään niitä hetki siinä. Sillä välin kun pähkinät jäähtyvät, pilkotaan muut ainekset ja asetellaan ne vadille. Kastike tehdään ihan vaan sekoittamalla kaikki ainekset ja puristamalla joukkoon valkosipulinkynsi. Lopuksi kastike valutetaan salaatin päälle ja lisätään pähkinät.

Meillä salaattia syötiin tällä kertaa liekitettyjen jättirapujen ja patongin kaverina. Toimi vallan mainiosti, vaikkei joulu ollutkaan.

.riikkis

Ei kommentteja: