maanantai 12. huhtikuuta 2010

Nopea savulohisoppa


Maanantai on yleensä nopean ruokasäädön päivä. Kuten tänäänkin. Perjantailta yli jäänyt perunamuussi oli vielä kelvollista, joten siitä syntyi rieskoja. Ohje löytyy ohrajauhopussin kyljestä, eli ei siitä sen enempää. Meillä perunamuussin jämät muuntuvat tosi usein rieskoiksi, koska se käy niin näppärästi. Aikaa tuhraantuu ehkä viisi minuuttia ja rieskat ovat pellillä uunia varten.

Hoksasin lohisoppaa keittäessä, etten ole tainnut tehdä koskaan kalakeittoa! Aika hassua, mutta toisaalta nämä taitavat olla kouluajan traumoja. Silloin nimittäin kalakeitto ei todellakaan kuulunut suosikkiruokiini.

En käytä oikeastaan ikinä pakastevihanneksia, koska en tykkää niiden rakenteesta. Tuoreet kasvikset eivät mene koskaan sellaiseksi mössöksi kuin pakastetut. Tänään piti kuitenkin päästä vähällä ja ostin pakastettuja kasvissuikaleita. Kyllähän ne ihan toimivat, mutta ehkä ensi kerralla keitän soppaan oikeat kasvikset. Ja mitä muuten mitä lötköyteen tulee, niin savulohi säilyttää keitossa rakenteensa paljon paremmin tavalliseen loheen verrattuna.

Niin tai näin, soppa rieskoineen syntyi ihan hetkessä. Ohje on sovellettu Koskenlaskija -pakkauksen kyljessä olleesta ohjeesta.

Ainekset:

8 dl vettä
loraus kalafondia
2 pussia eli yhteensä 500 g kasvissuikaleita
300 g savulohta
paketti voimakasta Koskenlaskijaa
jokunen kierros Santa Marian Seafood&Fish -myllystä
mustapippuria

plus tuoretta ruohosipulia tai tilliä pinnalle.

.riikkis

Ei kommentteja: