keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Savutofuwokki


En ole ollut koskaan mikään suuri tofun ystävä, vaikka lihattomalla ruokavaliolla onkin menty reilusti yli kymmenen vuotta. Pari kertaa olen yrittänyt marinoida tofusta hyvän makuista siinä kuitenkaan onnistumatta. Varsinkin se löysä ns. silken tofu on kamalan makuista. Savutofun löydettyäni olen alkanut kääntää kelkkaa -sehän on suorastaan hyvää! Lisäksi tofu tuo kaivattua proteiinilisää lihattomaan ruokavalioon.

Tofuwokin ainekset (neljälle):

paketti kylmäsavutofua
kaksi porkkanaa
punasipuli
4-5 tuoretta herkkusientä
pieni purkki kookosmaitoa
neljä kerää täysjyvänuudeleita (tai muuten pakkauksen ohjeen mukaan neljälle)
pari lorausta soijakastiketta
1 tl sambal oelekia
mustapippuria
tuoretta korianteria

Ainekset pilkotaan ja freesataan pannulla. Ensin sipuli, sitten sekaan porkkanat, sienet ja lopuksi kuutioitu tofu. Maustetaan ihan simppelisti soijakastikkeella, mustapippurilla ja sambal oelekilla. Nuudelit keitetään kattilassa, valutetaan ja leikellään vähän pienemmiksi. Sekoitetaan wokkipannuun ja lopuksi lisätään kookosmaito. Päälle voi ripotella vielä tuoretta korianteria, jos sitä sattuu kaupasta löytämään. Tällaisen maalaisen pelastus on onneksi pian koittava kesä ja oma kasvihuone.

.riikkis

Ei kommentteja: