perjantai 9. huhtikuuta 2010

Avokado-lohipasta


Hesarin ruokatorstaissa oli tällä viikolla (8.4.2010) avokado -teema ja siihen liittyen mielenkiintoinen avokadopastan ohje. Setti pääsi kokeiluun heti tänään perjantaina ja se todettiin erittäin toimivaksi. Enpä ole aiemmin edes hoksannut käyttää avokadoja pastassa!

Ainekset (neljälle):

nauhapastaa
2 kypsää avokadoa
200 g kylmäsavulohta
appelsiini
1 dl kermaa
1/2 rkl sweet chili -kastiketta
mustapippuria, suolaa
1 dl pinjansiemeniä
parmesaalia

plus rucolaa viimeistelyyn

Ensin paahdetaan pannussa pinjansiemenet. Ne siirretään sivuun ja tehdään varsinainen kastike. Appelsiini pestään hyvin ja raastetaan noin 1 rkl kuorta. Mehua puristetaan noin 2 rkl. Kerma kiehautetaan paistinpannussa ja sekaan lisätään appelsiinin kuori sekä mehu plus chilikastike ja keitellään kokoon hetkinen. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.

Kylmäsavulohi suikaloidaan, avokadot halkaistaan, kuoritaan ja viipaloidaan. Keitetty pasta sekoitetaan kermakastikkeen joukkoon ja lopuksi sekaan lisätään lohisiivut. Annoksen päälle lisätään viipaloidut avokadot, paahdetut pinjansiemenet, parmesanlastut ja vähän rucolaa.

Meillä pastana oli tällä kertaa Pirkan parhaat -sarjan pappardelleä, joka on tosi hyvää. Minä en oikein tykkää kotimaisista tuorepastoista, niissä on kumma eineksen sivumaku. Pitäisi kai hankkia vihdoin pastakone ja opetella tekemään itse omat tuorepastat.

Ohjeen annos ei muuten ole kovin suuri, eikä siitä kannata ruokkia ainakaan neljää kovin nälkäistä vierasta. Meillä määriä vähän sovellettiin ja kaksi ihmistä tuhosi ihan kevyesti 150 g paketin kylmäsavulohta.

.riikkis

2 kommenttia:

Sohvi V kirjoitti...

samaa mieltä Suomessa myytävistä tuorepastoista. turhia ostoksia, kun kuivapastat voittavat maussa mennen tullen.
avokadopastaa oon useasti värkännyt, mutta pinjansiemenet voisin ottaa mukaan hauskuuteen ens kerralla. ja kalan. miksen appelsiiniakin. nyt tuli nälkä. :)

P kirjoitti...

Mua epäilytti tuo appelsiini ensin tosi kovasti, mutta lopulta se sopikin muiden makujen kanssa aivan täydellisesti. Mun tulee ainakin oltua välillä vähän ennakkoluuloinen noiden erikoisempien raaka-aineiden kanssa, vaikka ei todella kannattaisi.

.riikkis