tiistai 3. elokuuta 2010

Kesäkurpitsasato valmistuu!

Reilun kuukauden mittainen päivitystauko on päättynyt. Kaikki kokkailut ovat olleet mukamas sellaisia, ettei niitä ole kannattanut/viitsinyt/ehtinyt/jaksanut päivittää. Ehkäpä palaamme taas elokuun myötä ruotuun.

Ensimmäinen kesäkurpitsa kypsyi tällä viikolla. Kukkapenkissä kasvaa kaksi tainta, perinteinen vihreä ja sen kaverina keltainen. Ehkä satoa olisi tullut jo aiemmin, jos olisi kastellut taimia ahkerammin.

Ohje on aavistuksen summittainen, mutta ehkä sen kanssa pärjää.

Täytetyt kesäkurpitsat kahdelle:

reilun kokoinen kesäkurpitsa
n. 1,5 dl soijarouhetta
1-2 kesäsipulia
iso tomaatti
reilu 3 rkl punaista pestoa
mustaleima-juustoraastetta
kasvisfondia, mustapippuria

Kesäkurpitsa halkaistaan ja puolikkaat laitetaan halutessa vielä kahteen osaan (lopputuloksena neljä kurpitsavenettä). Puolikkaita koverretaan hieman ja ne laitetaan 200 asteiseen uuniin reiluksi viideksi minuutiksi.

Soijarouhetta keitetään noin viisi minuuttia kasvisfondilla maustetussa vedessä. Vesi valutetaan pois ja soijarouhe paistetaan pannulla sipulin kanssa. Sekaan lisätään kuutioitu tomaatti, pesto ja mustapippuri.

Täyte lusikoidaan puolikkaille ja päälle ripotellaan juustoraaste. Paistetaan vielä hetkinen.

Kaveriksi tehtiin salaattia sopivista kesäaineksista. Salaattia, tomaattia, kurkkua, retiisejä, kukkakaalia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja fetaa.

Ei kommentteja: