maanantai 9. elokuuta 2010

Pestoa ja brietä leivällä

Kävin viime viikolla työasioissa Tampereella ja pakollisten menojen jälkeen matka vei Stockan herkkuun. Hämeenlinnasta puuttuu kunnollinen ruokakauppa ja se on NIIN sääli. Täällä ollaan markettien ja automarkettien valikoimien varassa. Ja nehän eivät tunnetusti ole kummoiset.

Ostin ihanaa maalaisleipää (rustica jotakin), brietä ja kirsikkatomaatteja. Kahta jälkimmäistä nyt toki saa mistä tahansa kaupasta. Sillä välin Pauli oli laittanut puolet basilikapuskasta lihoiksi ja tehnyt maailman parasta pestoa. Pesto on yksi niitä asioita, jotka kerran itse tehtyinä maistuvat valmiina einesversioina aivan kamalalta. Pesto on superhelppo tehdä itsekin, mutta silti aivan liian usein tulee ostettua kaupasta muka helppo ja nopea valmispurkki.

Täydelliseen iltapalaan ei muuta tarvittu. Pannullinen teetä, hyvää leipää, pestoa, brie-juustoa ja kirsikkatomaatteja. Onni on yksinkertaiset raaka-aineet.

.riikkis

Ei kommentteja: