maanantai 18. lokakuuta 2010

Burritot soijasuikaleista

Ruoka oli oikeasti hyvää, vaikkei keittiön kelmeässä valossa otettu kuva sille oikeutta teekään.

Chocochili -nimisessä blogista löytyi mainio ohje soijasuikaleiden marinointiin. Tuo oiva proteiinilähde kun maistuu puulta, jos maustaminen jää vajaaksi. Marinadi toimi mainiosti ja suikaleet päätyivät kasvisten kanssa burritojen sisään. Tämä ruoka vaatii hieman suunnittelua, sillä soijasuikaleet kannattaa keittää ja laittaa marinoitumaan jo edellisenä iltana - silloin niihin ennättää tarttua kunnolla makua. Toisaalta suikaleista saa ruokaa aika nopsaan kun ne on valmiiksi keitetty ja marinoitu.

Marinoitujen soijasuikaleiden ainekset:

kolme kourallista soijasuikaleita
kasvislientä
1/2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
limen raastettu kuori ja puolikas limen mehusta
2 tl mietoa currytahnaa
1/2 tl sokeria
0,5 dl öljyä

Soijasuikaleet keitetään vedessä paketin ohjeen mukaan, valutetaan ja puristetaan kuiviksi. Marinadin ainekset sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan suikaleiden päälle. Suikaleet saavat marinoitua vähintään muutaman tunnin, mielellään seuraavaan päivään.

Muut ainekset (6 kpl burritoja):

paketti tortillalettuja
punasipuli
pieni kesäkurpitsa
puoli purkkia maissia
purkki Creme bonjour -ruoanlaittofraichea (tällä kertaa valkosipuli-yrtti)
juustoraastetta
1 tl sambal oelekia
suolaa, mustapippuria

Marinoidut soijasuikaleet paistetaan pannulla rapeiksi ja laitetaan sivuun odottamaan. Kasvikset freesataan pannulla ja maustetaan sambal oelekilla, suolalla ja pippurilla. Sekaan kaadetaan fraiche. Kasvistäyte ja soijasuikaleet jaetaan tortillalettujen sisään ja kääritään burritoiksi. Päälle ripotellaan juustoraastetta. Paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juustoraaste on hieman sulanut.

.riikkis

Ei kommentteja: