sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Siideripäärynät



Vuosi sitten jo legendaksi muodostuneissa perinteisissä miesiltamissa ystäväni Mikko teki jälkkäriksi siiderissä keitettyjä päärynöitä. Hämärästi muistan, että ne olisivat olleet oikein maukkaita.

Nyt sitten kun omassa pihassa kasvaa päärynöitä ja ne ovat ehtineet kypsään ikään, päätin että pitäähän tuota jälkkäriä kokeilla tehdä. Tekeminen osoittautui erittäin helpoksi ja makukin oli hyvä. Elikäs tässä helppo jälkkäriohjeistus neljälle.

6 päärynää
0,5 l omenasiideriä
1,5 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1 tl vanilliinisokeria
vaniljakastiketta

Kuori päärynät, halkaise ja poista siemenkodat. Laita siideri kiehumaan ja sekoita mukaan sokerit ja sitruuna. Lisää kiehuvaan liemeen päärynät ja anna niiden kiehua hiljaksiin puoli tuntia. Jäähdytä päärynät keitinliemessä ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. Kanelikin voisi mukaan sopia, mutta tällä kertaa en sitä kokeillut.

-Pauli-

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Käytitkö jotain tiettyä siideriä?

P kirjoitti...

Kuivaa omenasiideriä. Olisikohan ollut Herefordia?

Unknown kirjoitti...

Olipa hyviä. Kiitos Pauli reseptistä!

Ja kaneli todellakin sopii tähän myös kuten sanoit. Omenasiiderin kirpeys taittaa hienosti sokeriliemessä kypsyneiden päärynöiden makeuden. Kannattaa myös kokeilla lorauttaa kinuskikastiketta valmiin annoksen päälle.