maanantai 31. tammikuuta 2011

Hell's Night - chiliöverit!

Käytiin sunnuntain ratoksi pilaamassa makuaistimme, tuntoaistimme ja itsetuntomme Jack the Roosterin Hell's Nightissa Tampereella. Kyseinen tapahtuma järjestettiin nyt viidettä kertaa ja homman nimihän on syödä chilillä mautettua ruokaa, joka ylitti ainakin allekirjoittaneen kipukynnyksen aika roimasti.

Vierailu Jack the Roosterissa oli itselleni ensimmäinen ja ravintolasta jäi todella hyvä kuva vaikka olikin tämmöinen erikoistapahtuma kyseessä.


Listalla oli alku-, pää- ja jälkiruokia jokaista muutama eri vaihtoehto. Tulisuus oli merkitty asteikolla 1-5, mutta ykköstason annoksia ei ollut yhtään. Tämä oli kuulemma aikaisemmista kerroista tullut toive (ilmeisesti melkoisilta chilipäiltä). Meidänkin taloudessa tuota chiliä kasvaa kesäisin montaa sorttia ja toleranssi chilin syöntiin on jo hiukan kertynyt. Silti päädyin ottamaan kaikista vain 2-3 tason annoksia, jotka nekin meinasivat räjäyttää pään. Omat annokseni olivat seuraavat:
Alkuun, "Babe meets Mr. Potatohead" joka oli loistava pekoni-perunasosekeitto chipotlella ja chilisilpulla maustettuna. Pääruokana kuvassakin oleva "Live and Let Die" risottomainen jambalaya piri-piri- ja voodoo-kastikkeilla maustettuna. Ja jälkkärinä alemman kuvan "Clockwork Orange" habanero-appelsiini-juustokakku.

Kaikki ruuat oli hyviä, mutta minulle liian tulisia. Lautaset söin silti urhoollisesti lähes tyhjäksi, kylläkin hikikarpaloiden ja kyynelten saattelemana. Samalla meni litra maitoa ja reilu litra jäävettä.

Saattaisin kuitenkin lähteä samaan tapahtumaan uudelleenkin, mutta toivoisin kuitenkin listalle pari hiukan miedompaakin ruokaa. Nämä olivat varmasti hyviä niille, jotka popsivat nagaa aamiaisella, mutta tämmöiselle kohtuukäyttäjälle menivät överiksi.

Tulisin safka oli ehkä maailman tulisin hampurilainen ultimate death burger jonka Poppamies koemaistaa linkin videossa, mutta söi kokonaan Hell's Nightissa meidän kattauksessa.

Tarina kertoo että ruoka on tulista silloin, kun se polttaa kaksi kertaa ja tänään tuli sekin todistettua, että eilen tuli syötyä riittävän tulista ruokaa....

-Pauli-

1 kommentti:

-m- kirjoitti...

Söikö se mr. Poppamies Ultimaten kokokaan? Mä jäin siihen käsitykseen, että sai syötyä puolet. En ole kyllä varma tästä alkuunkaan.

Itselleni 2:n pääkallon ruoka oli riittävän tulista, mutta ei mennyt kivun puolelle kuitenkaan. (Tosin olin harjoitellut terästämällä habanerolla lähes kaikkia ruokiani). Voisin ottaa uusiksi.

Tosin tuo juustokakku oli todellinen pettymys. Omassa kakunpalassani oli jotain (liivate?)klimppejä, yöks. Syömättä jäi.