sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Lohta, uunibataattia ja maustevoita


Meillä on jääkaapissa hengaillut bataatti jonkin aikaa kun piti tehdä siitä joku bataattimuhennos, joka nyt vaan on jäänyt tekemättä. Törmäsin kuitenkin netissä ohjeeseen josta muuntelin meille seuraavanlaisen safkan.

Aloita homma maustevoin tekemisellä. Raasta lime ja purista siitä mehut, sekä pilko sipuli ja korianteri pieneksi. Lisää nämä kaikki huoneen lämpöiseen voihin muiden mausteiden kanssa. Muotoile voista tuorekelmun sisälle pötkylä jonka laitat tunniksi pakastimeen jähmettymään.

100g voita
salottisipuli
1 limen mehu
1 limen kuori
suolaa
pippuria
tuoretta korianteria

Maustevoin jäätyessä suolaa lohen palat ja anna niiden maustua sen ajan kun teet bataattilohkot. Kuori bataatti ja tee siitä lohkoja, vähän niinkuin hiton isoja lohkoperunoita. Laita lohkot uunivuokaan ja kaada päälle reilusti öljyä johon on sekoitettu seesaminsiemenet, suola ja pippuri. Bataatit paistuu uunissa 200 asteessa reilu 20 minuuttia ja lohi joka on käytetty nopeasti pannulla saa olla uunissa 10 min. Nämä kun ajoittaa oikein niin kaikki ainekset on valmiina samaan aikaan.

150g lohta/ruokailija
iso bataatti
1 rkl seesaminsiemeniä
suolaa
0,5dl oliiviöljyä
mustapippuria

-Pauli-

Ei kommentteja: