lauantai 12. helmikuuta 2011

Maa-artisokkakeitto


Sain vihdoinkin aikaiseksi keittää pitkään suunnittelemaani maa-artisokkakeittoa perjantaina illalla. Ohje löytyi Hesarin ruokatorstain nettiarkistosta ja soppa oli ihanan samettista. Tätä tehdään toistekin! Sopan kaveriksi tehtiin krutonkeja paahtamalla ruisleipäpaloja voi-valkosipuliseoksessa pannulla.

Ainekset:

600 g maa-artisokkia (noin 10 kpl)
sipuli
valkosipulin kynsi
300 g jauhoisia perunoita (laitoin puikuloita ja hyvin toimi)
pari rkl voita tai rypsiöljyä
7 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
suolaa, valkopippuria, ripaus muskottia

Maa-artisokat ja perunat kuoritaan ja pilkotaan vähän pienemmiksi. Valkosipuli ja sipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Rasva kuumennetaan kattilassa ja siinä kuullotetaan sipuli ja valkosipuli. Maa-artisokat lisätään ja pyöritellään hetki. Lisätään liemi, perunat ja mausteet. Keitellään vartin verran, eli kunnes artisokat ja perunat ovat kypsiä.

Lopuksi lisätään kerma ja kiehautetaan. Keitto soseutetaan sauvasekoittimella. Valmis!

.riikkis

Ei kommentteja: