keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Täydelliset blinit


Nytpä muuten löytyi täydellinen bliniohje! Aiemmilla blineistä ei ole tullut ollenkaan näin kuohkeita. Ja ehkä osuutensa on myös oikealla blinipannulla, sellaisella pikkuisella valurautaisella. Blinien lisukkeet eivät olleet ollenkaan oikeaoppiset, vaan vähän sovelletut. Smetanan lisäksi kaverina toimivat savulohi ja aavistuksen freesattu punasipuli-valkosipulisilppu. Hyvää oli, vaikka vähän epäpuhtaaksi menikin.

Ainekset (ohje Maku 1/2011 -lehdestä. Ohjeen mukaan viisi annosta, mutta meillä kaksi ihmistä sai satsin tuhottua)

20 g hiivaa
2 dl maitoa
1 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 keltuaista
1 tl suolaa
2 valkuaista
50 g voita (paistamiseen)

Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään jauhot, keltuaiset ja suola. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja laitetaan käymään vedottomaan paikkaan (vaikkapa mikroon) vähintään kahdeksi tunniksi. Ja lisäyksenä todettakoon, ettei mikroa käynnistetä.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sekoitetaan varovasti taikinaan. Blinit paistetaan pannulla runsaassa voissa. Oikeaoppisesti ne tarjoillaan kai mateenmaksan ja -mädin kanssa, mutta jos kyseiset täytteet nirsotuttavat, kannattaa kokeilla savulohta. Ja blinipannun puutteessa paistaminen onnistuu ihan tavallisella lettupannullakin..riikkis

Ei kommentteja: