tiistai 27. syyskuuta 2011

Paholaisen hillo

Pahishillon chilisetti.

Sain useamman vuoden jahkaamisen jälkeen aikaiseksi keittää paholaisen hilloa omista chileistä. Chilejä on reilusti ja pelkkä kuivaaminen on tylsää, joten päätin alkaa hillonkeittoon. Homma on työläs, mutta palkitsee kyllä tekijänsä. Hillosta tuli tosi hyvää! Sitä testattiin viikonloppuna salaatissa lämpimän vuohenjuustokiekon päällä, johon hillo sopikin mainiosti.

Ohjeen mukaan chilipalkoja tulee 4-6 kappaletta. Laitoin ensimmäiseen satsiin 4 kpl isoja coffee browneja ja lopputulos oli aika mieto. Tarkemmin ajatellen kuitenkin varsin sopiva, ei pahishillon kuulukaan olla tappavan tulista. Seuraavaan satsiin laitoin 4 kpl coffee browneja sekä 2 kpl black scorpion tongueita. Lopputulos on vielä ihan ok, mutta vähän pistävän tulinen. Loppupäätelmänä todettakoon, että tämän kesän uutuuslajike coffee brown toimii erityisen hyvin tässä käyttötarkoituksessa.

Ohje on suoraan Dansukkerin reseptipankista.

Ainekset:

800 g tomaatteja (voisi laittaa tölkkitomaattejakin, mutta kun hommaan ryhtyy niin eiköhän käytetä tuoreita!)
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukkerin hillo-marmeladisokeria

Ensi kaltataan tomaatit: niihin leikataan ristiviillot ja laitetaan ne noin minuutiksi kiehuvaan veteen. Ja kas, kuoret alkavat rullaantua pois! Vesi valutetaan pois ja tomaatit jäähdytetään juoksevan veden alla. Kuoret irrotetaan, kannat poistetaan ja tomaatit lohkotaan ja laitetaan kattilaan.

Paprikat ja chilit pestään, poistetaan siemenkodat ja silputaan. Valkosipulin kynnet murskataan. Koko setti lisätään kattilaan ja sekaan heitetään vielä mausteet. Annetaan kiehua noin 30 min. Tässä kohdassa poikkesin ohjeesta ja vedin hillon sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi puolen tunnin tullessa mittariin. Muuten hilloon olisi jäänyt eri kokoisia sattumia ja sitähän minä en halunnut.

Lopuksi lisätään etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumennetaan kiehuvaksi ja keitellään 3-5 minuuttia. Jäähdytetään hetki ja purkitetaan. Itse käytin lasipurkkeja, koska ne on niin kivan näköisiä. Hirveä hommahan ne on desinfioida uunissa ja keittää kannet kattilassa, mutta mikäs siinä kun hommaan oli jo ryhdytty.

1 kommentti:

-m- kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä!