perjantai 10. huhtikuuta 2009

PääsiäislammasPääsiäisen kunniaksi tehtiin isolla porukalla ruokaa. Jokainen toi jotain ja minun vastuulla oli lammas ja perunat. Pahoittelen heti että kuva lampaan ulkofileistä on raakana, kun kypsällä hetkellä oltiin jo niin pääsiäisfiiliksissä ettei kukaan muistanut kuvata ennen kuin oltiin jo viimeisessä suupalassa. Lampaan ja lohkoperunoiden lisäksi menu sisälsi kasvisvartaita, kasvispiirasta ja tomaatti-mozzarellasalaattia. Jälkiruuaksi oli kahvin kanssa sacher-kakkua. Eikä tietenkään unohdeta oluita, siidereitä, viinejä ja sangriaa.

Lampaaksi ostin uusi-seelantilaista ulkofilettä 1,2 kg valmiina filepaloina, jotka jouduin kyllä siistimään läskistä ja lihaskalvoista ennen marinointia. Marinadin yhdistelin netin eri marinadeista ja annoin lampaan olla siinä vuorokauden.

Marinadi:
1,5 dl punkkua
3/4 dl oliiviöljyä
1/2 dl tummaa balsamicoa
2 tl hunajaa
1 salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
4 oksaa minttua
yksi mieto chili
mustapippuria, suolaa

Lampaan fileet paistoin nopeasti pannulla niin että molemmat puolet saivat kauniin pinnan. Tämän jälkeen 175 asteiseen uuniin 5 minuutiksi ja valmista tuli. Lampaat tuli kuitenkin ehkä hiukan liian kypsiksi, joten 3 min uunissa olisi saattanut riittää. Nämä oli kuitenkin elämäni ensimmäiset lampaat, joten en voi olla kuin tyytyväinen. Maku oli todella hyvä, mutta hiukan mureammat olisivat voineet olla. Kaikki ruokailijat kyllä kehuivat.

-Pauli-

Ei kommentteja: