perjantai 10. huhtikuuta 2009

Pasta punaisesta pestosta ja kasviksista

Siinä missä tavallinen purkkipesto maistuu vähän einekseltä (ainakin markettitavara), serkkunsa pesto rosso eli punainen pesto toimii ruoanlaitossa aivan mainiosti. Punainen väri tulee tomaattipyreestä ja aurinkokuivatuista tomaateista.

Tässä pikaruoan vauhdilla valmistuvassa pastassa punainen pesto antaa oikeastaan kaiken tarvittavan maun. Sen lisäksi ei tarvita kuin ripaus suolaa ja mustapippuria plus tuoreita yrttejä kasvisten sekaan.

Punainen kasvispasta (kaksi annosta)

Noin neljä desiä penne-pastaa
puolikas kesäkurpitsa
neljä tuoretta herkkusientä
salottisipuli
tuoretta basilikaa ja sitruunamelissaa
puoli purkkia pesto rossoa
kourallinen rucolaa
suolaa, pippuria
valkosipulinkynsi
parmesaanilastuja pinnalle

Penne keitetään ohjeen mukaan. Sillä välin freesataan pannulla sipuli, valkosipuli, sienet ja kesäkurpitsa. Maustetaan suolalla, pippurilla ja yrteillä. Valmiiksi keitetyn pennen sekaan kipataan puoli purkkia pestoa ja sekoitetaan.

Annokset kootaan niin, että ensin lautasen pohjalle tulee pasta, sitten kasvikset, lopuksi pinnalle rucolaa ja päällimmäiseksi parmesaalilastuja. Valmista! Aikaa menee koko hommaan reilu vartti.

.riikkis

Ei kommentteja: