keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Vauhdilla kohti aurinkoa

Pienet chili-taimet ovat nyt melko tarkkaan 1,5 kuukautta vanhoja. Tai siis siementen kylvämisestä on aikaa sen verran. Siirsin taimet viime viikolla minikasvihuoneesta alkakasteleviin parvekelaatikoihin, niin muutamat viikonloppureissut ovat mahdollisia tässä kevään aikana. Kuivuminenhan on tuollaisille pienille taimille yleensä kohtalokasta. Muutamat taimet olivat ehtineet venyä pituutta vähän turhan paljon (valon puutetta, luulisin) joten istutin ne aika syvälle laatikoihin.


Yhtä lajiketta (Lemon drop) lukuun ottamatta kaikki itivät ja taimia on nyt varsin mukavasti. Lajikkeet näyttävät tältä:

Apache, tätä meillä oli viime kesänäkin, sato oli hyvä ja tulisuusaste aika tiukka
PI 281429 (c.chinense) matala lajike, tulisuusaste 6
PI 260560 (c. baccatum) matala lajike, tulisuusaste 1-2
Inca red drop (c.baccatum) matala lajike, tulisuusaste 6-7
Pink habanero (c. chinense) korkea lajike, tulisuusaste 1

Nyt kun aurinko on vihdoinkin alkanut paistaa, taimet kasvavat suorastaan silmissä. Nyt vain odotellaan oikeasti lämpimiä kevätpäiviä, niin niitä voi alkaa totuttaa parvekkeeseen. Meillähän on siis tosi kuuma lasitettu parveke, minne taimet voi siirtää kun ulkolämpötila ei laske alle + 5 asteen. Viime keväänä tämä taisi tapahtua joskus toukokuun lopussa.


Matalat lajikkeet menevät kesän ajan ruukuissakin, mutta noille korkeaksi kasvaville Pink habaneroille pitäisi jotenkin järjestää enemmän multatilaa. En tiedä sopisivatko kasvusäkit tähän tarkoitukseen, pari kesää sittenhän niissä kasvoi korkeita tomaatteja ihan hyvällä menestyksellä. Kesää kohti mennään siis! Vaikka lauantaiksi on taas luvattu lunta tai räntää, huokaus.

.riikkis

Ei kommentteja: