sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Parsapiiras


Iltapalaparsojen jälkeen tuli sellainen fiilis, että voisi testata jotain muutakin ohjetta tästä uudesta vihreästä kevättuttavuudesta. Valion Kerma 2/09 -numerosta löytyikin parsapiirakan ohje, joka osoittautui tosi hyväksi.

Piirakkaan tarvitaan:

Pohja:

150 g voita
5 dl vehnäjauhoa (minä käytin sämpylävehnäjauhoa)
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä

Täyte:

1 nippu tuoretta parsaa
2 munaa
1 prk smetanaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl timjamia
2 rkl Dijon-sinappia
1 pussi (150 g) juustoraastetta (rasvapoliisi minussa pienensi tuota määrää hieman)

Ensin tehdään pohja. Pehmeään voihin sekoitetaan jauho-leivinjauheseos ja kermaviili. Taikina taputellaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan (ohje sanoo noin, mutta käyhän herranjestas kaiken muotoiset kunhan pilkkoo ne parsat!) nostetaan jääkaappiin odottamaan.

Parsat pestään ja kuoritaan ohuesti perunankuorimisveitsellä. Kaikkiin ohjeisiinhan niitä ei kuorita, mutta minusta ne toimivat kuorittuina paremmin. Kuorimisen jälkeen leikataan pois puiseva tyviosa. Parsat levitellään vuokaan taikinan päälle joko kokonaisina tai pilkottuina.

Lopuksi tehdään täyte, eli sekoitetaan smetana ja munat. Joukkoon lisätään suola, timjami, sinappi ja juustoraaste. Minä lisäsin myös mustapippuria, koska laitan sitä kaikkialle. Täyte kaadetaan piirakan päälle ja koko systeemiä paistetaan 225 asteessa noin 20 min.



Meidän kiertoilmauunissa olisi voinut paistaa muutaman minuutin vähemmänkin, kuten kuvasta näkyy. Ei se silti palaneelta maistunut, onneksi.

.riikkis

Ei kommentteja: