lauantai 9. toukokuuta 2009

Tuoretta parsaa iltapalaksi


Perjantaina oltiin koko ilta tehty perunamaata meidän tulevaan maalaistaloon ja illalla kotiin tullessa oli aika kova nälkä. Kaupassa olimme suunnitellen pastaa ja parsaa, mutta illan tullen suunnitelmat hiukan muuttuivat.

Parsareseptin varastimme Pastanjauhannasta, joka on yksi netin parhaimpia ruokablogeja ja lisäkkeeksi tulleet leivät kehittelin itse. Parsa oli ainakin minulle uusi tuttavuus, mutta tulee varmasti tehtyä uudelleenkin koska niin hyvää oli ja ainakin erittäin helppoa laittaa.

vihreää parsaa
oliiviöljyä
suolaa
parmesan-juustoa
sitruunaa

Parsoista leikkasin puumaiset päät pois, mutta en kuorinut niitä koska vaikuttivat aika tuoreelta. Lopulta kuitenkin kuoriminen olisi voinut olla hyvä juttu. Parsat laitoin vuokaan jossa ne peittivät koko pohjan. Parsojen päälle myllystä suolaa, liraus öliiviöljyä ja uuniin. 200 astetta ja 15 min. Valmiiden parsojen päälle puristin puolikkaan sitruunan ja ripottelin kourallisen erittäin hienoksi raastettua parmesaania.

Lisukeleivät olivat esipaistetusta ciabattaleivästä leikattuja ohuita siivuja, joiden päälle levittelin punaista pestoa ja artisokkapestoa. Peston päälle tuli kylmäsavustettua lohta sekä chorizo-makkaraa. Lisäksi laitoin mukaan muutaman basilikan lehden.

Iltapala oli hiukan erilainen. ehdottomasti hienon näköinen ja mikä parasta, niin todella maukas. Suosittelen.

-Pauli-

Ei kommentteja: