maanantai 8. kesäkuuta 2009

Kaikkea sitä: raparperimehu


Jos joku olisi sanonut vuosi sitten että tulen lähitulevaisuudessa keittelemään raparperimehua, en olisi uskonut. Tässä sitä kuitenkin ollaan. Ohje löytyi niin hienosta ruokalehdestä kuin Hämeen sanomat. Lopputulos oli hyvä. Sehän tässä tärkeintä onkin.

Raparperi-sitruunamehu

2 sitruunaa
1 kg raparperia paloiteltuna
1/2 kg sokeria
2 l vettä

Pestyt sitruunat leikataan viipaleiksi. Sitruunat, paloitellut raparperit ja sokeri laitetaan isoon astiaan (vaikkapa kattilaan) ja päälle kaadetaan kiehuva vesi. Annetaan olla seuraavaan päivään.

Ja kun päivä on kulunut, mehu siivilöidään ja kaadetaan kannuun. Laimennetaan vähän vedellä (noin 3/4 mehua ja 1/4 vettä) ja hörpätään.

Sokeria voi muuten aivan hyvin vähentää hieman. Olin onnistunut sekoittamaan ainekset niin, ettei kaikki sokeri ollut liuennut ja mehu oli ihan tarpeeksi makeaa. Seuraavaan satsiin ajattelin vähentää sokerin määrän johonkin 300-400 grammaan.

.riikkis

2 kommenttia:

assis kirjoitti...

huomaan hippipöytäliinan paluun!

P kirjoitti...

Hippipöytäliina on parhautta! Pitää vaihtaa yksiväriset verhot niin voi taas käyttää sitä.