keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Bataattilaatikko


Testattiin viime jouluna bataattilaatikkoa ja oli muuten toimiva setti! Mun mielestä parempaa kuin mikään perinteinen joululaatikko. Oikeastaan bataattilaatikko maistuu vähän porkkana-ja perunalaatikon risteytykseltä. Ohje on Maku 6/08 -lehdestä.

Ainekset (yksi uunivuoka):

1 kg bataatteja
2 dl kermaa (joulun kunniaksi tietenkin kuohukermaa)
1 dl korppujauhoja
1/2 dl siirappia
muna
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottia
1/4 tl inkivääriä

Pinnalle: korppujauhoja ja pari voinokaretta

Ensin kuoritaan ja lohkotaan bataatit. Keitetään kypsiksi, kaadetaan vesi pois ja survotaan. Sekaan lisätään loput aineet ja vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Seos kipataan voideltuun uunivuokaan, laitetaan pinnalle korppujauhoa ja voinokareita ja paistetaan 150 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laitapa sekaan vielä vuohenjuustoa... On ihan järjettömän hyvää!!! Me tehdään joka jouluksi vuohenjuusto-bataattilaatikko.

marika kirjoitti...

Hyvä resepti, ei voi epäonnistua =)