maanantai 4. lokakuuta 2010

Piparkakkukakku

Kylmenevät päivät saavat ihmisen joulutunnelmiin! Meillä tehtiin viime viikolla jo piparkakkukakkua. Ihan hullua, mutta uusi hieno kakkuvuoka kannusti tekaisemaan suosikkivariaation kuivakakuista. Kakkuvuoka tuli hankittua Helsingin reissun yhteydessä Kokkipuodista, mutta samoja vuokia myy netissä ainakin leivontakauppa Confetti.

Ainekset:

150 g voita
1,5 dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia

Ainekset kiehautetaan kattilassa ja jäähdytetään.

Seuraavaksi lisätään ja vatkataan huolella:

0,5 tl neilikkaa
3 munaa

Lopuksi lisätään:

3,5 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu 2 tl leivinjauhetta.

Taikina kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin tunti. Edellä mainittuja vuokia ei tarvitse juuri edes jauhoitella, kakku putoaa sieltä alas muutenkin.

.riikkis

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Ompa herkullinen ohje ja kaunis kakku :)Täytyypä käydä kurkistamassa myös sinne nettikauppaan...